Kimonoexpositie

In 2019 start Louk met het ontwerpen van een wandobject: een kimono met een Japans gedicht erop. Glaskunstenaar/vriendin Judith Rimmelzwaan haakt als eerste aan, ze besluiten er een samenwerkingsproject met een aantal collega’s uit diverse disciplines van te maken. Ze kennen zoveel interessante kunstenaars!

De uitnodigingen gaan eruit: ‘maak een herkenbaar object in de vorm van een kimono van maximaal 100 x 100 centimeter, met een gedicht erop. In jouw discipline en eigen stijl, met jouw materialen’. Geweldige respons.

Als expositielocatie wordt de Beggardenkapel in Roermond gekozen.

Deze kapel aan de Zwartbroekstraat 1C is de woonplek van Judith waarin ook een aantal glazenierskunstwerken van haar hand te zien zal zijn.
De kimono-expositie zal t.z.t. officieel worden geopend. Voor een professionele catalogus, aandacht in de pers en op sociale media maken ze een plan.

De Beggardenkapel uit de 14e eeuw ligt aan de Zwartbroekstraat 1C in het centrum van Roermond. Dit informatiebord hangt in de toegangspoort.

Als collega’s zich aanmelden voor deelname slaat Covid-19 toe. Uitstel tot voorjaar, zomer, najaar, pasen…..

En dan is de planning oktober 2021. Ook de openingstijden voor publiek zijn vastgesteld en bekendgemaakt.

Deze 24 deelnemers worden uiteindelijk geselecteerd met als resultaat een brede doorsnede van de kunst.

We maken een catalogus van de tentoonstelling. Het is een handzaam fotoboek met afbeeldingen van de deelnemers aan het werk, een paar van hun andere kunstwerken plus de geëxposeerde kimono zelf.
Catalogi zijn te bestellen (info@loukweyers.nl) à €20 ex porto per stuk bij vooruitbetaling, de bankgegevens worden u per mail toegezonden, waarna uw boek wordt besteld en verzending per brievenbuspost volgt.

De eerste 100 bezoekers krijgen als dank voor hun belangstelling deze originele, gesigneerde lino mee naar huis. Met dank aan kunstenaar Christel Roemermann.

Tot oktober, we zien u heel graag!

Ouder werk uit + 2007: mijn eerste kimono van papier-maché met slippertjes. M.m.v. Vincent.


Fijne expositie!

Met vriendelijke groet van een van de kimono-makers